Bu yıl 23.’sü düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali’, kentte kültür ve sanatın nabzını tutmaya hazırlanırken, festival öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından gerçekleştirilen özel bir söyleşi sanatseverleri bir araya getirdi.
Mersin Kültür Merkezi’nde ‘Mersin’de Müzik’ başlığıyla düzenlenen söyleşi açılış konuşmaları ile başladı. Söyleşide, Türkiye’nin dünya çapında tanınan iki büyük sanatçısı Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve Devlet Sanatçısı, orkestra şefi Prof. Rengim Gökmen bir araya geldi. Söyleşinin moderatörlüğünü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger yaptı.
Gökayaz: “Müzik aracılığıyla şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin; Mersin’in kültürel kimliğini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan bir etkinlikten çok daha fazlasını olduğunu belirtti. Gökayaz, “Mersin Uluslararası Müzik Festivali, kentimiz için sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda ortak değerlerimizi ve sanat sevgimizi güçlendiren çok kıymetli bir buluşma noktasıdır. Festivalimizin 23. yılında müzik aracılığıyla şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir anlayışla hareket ettiklerini kaydeden Gökayaz, “Kentimizde kültür ve sanat etkinliklerinin yaygınlaştırılması, hemşerilerimizin sanata erişiminin kolaylaştırılması ve şehrimizin kültürel değerlerini tanıtılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Mersin Uluslararası Müzik Festivali gibi şehrimizi dünyaya tanıtan önemli organizasyonlarda yer almak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
Baskın: “Kentimiz için marka değer olmuş festivalimizin devamlılığını sağlamak en değerli hedefimizdir”
Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı ve Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Mecit Baskın ise Uluslararası Müzik Festivali’nin ortaya çıkış hikayesini katılımcılarla paylaştı. Uluslararası Müzik Festivali’nin kente kattığı değerlerin oldukça önemli olduğunu ifade eden Baskın, “Sanat etkinlikleri ortak değer yaratırlar. Birlikte yaşama alışkanlıklarına katkı sunar, ortak dil oluşmasını sağlarlar” dedi. Festivale emek veren Başkan Vahap Seçer ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Baskın, Müzik Festivali’ni her yıl daha iyi yapabilmek adına çaba göstereceklerine değinerek, “Kentimiz için marka değer olmuş, güzellikler yaratmış festivalimizi yaşatmak ve devamlılığını sağlamak en değerli hedefimizdir” diye belirtti.
Dünyaca ünlü sanatçılarla ‘Mersin’de Müzik’ konuşuldu
Söyleşinin moderatörlüğünü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger yaptı. Özdülger, yıllarca sanatçı olarak yer aldığı sahnede ilk kez moderatörlük yaptığını söylerken, 23. Uluslararası Müzik Festivali öncesinde gerçekleştirilen bu söyleşi için duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirdi.
‘Mersin’de Müzik’ başlığıyla sanatseverleri bir araya getiren söyleşide; Mersin’in sanat ve müzik tarihi, sanatın kentle kurduğu bağ, müziğin evrensel dili ve Mersin’in; kültürel ve sanatsal yaklaşımlarıyla dünyadaki yeri gibi konular ele alındı. Sanat yaşamları boyunca sayısız uluslararası ödüle layık görülen ve Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil eden iki Devlet Sanatçısı, deneyimlerini ve müziğe duydukları derin tutkuyu dinleyicilerle paylaştı.
Söyleşide ayrıca müziğin insanlara ulaşmasında festivallerin önemi, sanatın birleştirici ve bütünleştirici gücü, kültürlerin ve kentlerin tanıtımındaki önemli rolü de ele alındı. Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen söyleşi, izleyicilere hem müzikal hem de kültürel anlamda güçlü bir ilham verdi. Etkinlik; festival öncesi tanıtımı gerçekleştirmenin yanı sıra, katılımcıların müzikle ilgili merak ettiği tüm soruların yanıtlarını bulduğu bir program oldu. Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen piyano dinletisiyle ise katılımcılar müzik dolu bir geceyi tamamlamış oldu.
Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.
1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KARTAL'DA COŞKUYLA KUTLANDI
Karabük Belediyesi’nden Çocuklara Bilim Dolu Yaz Akşamı
Çeşme, son 24 saatte Türkiye’nin en yoğun yağışını aldı!
Çeşme Belediyesi ve AKUT’tan örnek iş birliği protokolü
Ildırı’da kültür, tarih ve lezzet buluşması: Ildırı Mübadil Buluşması sona erdi
Kocagöz: “Güvenlik görevlilerimiz belediyemizin vitrini”
BAŞKAN YILMAZ’DAN SEYRANTEPE’YE ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZİ
14. Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününe Sertab Erener damga vurdu
"Kuzey komşumuz, enerjide en büyük ortağımız ve tedarikçimiz olması sebebiyle, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkileri büyük önem taşıyor" "Ülkemiz açısından önem taşıyan, kültür ve turizm alanındaki yakınlaşmamızın en önemli göstergesi, Türkiye'ye yılda 7 mil
Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan’da
Keçiören Belediyesi’nden engelli çocuklara karne hediyesi
Mazıdağı’nda 58 Üreticiye Üzüm Sıkma Makinesi Dağıtıldı
Çeşme Belediyesi’nden iklim değişikliği ve enerji verimliliği için güçlü adım
Çeşme Belediyesi’nden Engelliler Haftası’na özel etkinlik
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KARTALLI MUHTARLARI DİNLEDİ