Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim, HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında hayata geçirdiği düşük karbonlu ambalaj stratejisi Green Harmonization ile dünya ilaç sektöründe bir ilke imza atıyor. Üç fazdan oluşan Green Harmonization stratejisi ile ürünlerin ambalaj kaynaklı çevresel etkisini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, “Projenin ilk fazında, dünya ilaç sektöründe bir ilke imza atarak şirketimizin Kapsam-3 emisyonlarını azaltmak hedefiyle üniversite-sanayi iş birliği projesi kapsamında yapay zekâ tabanlı sezgisel bir optimizasyon algoritması geliştirdik. Bu algoritma ile Abdi İbrahim’e ait blisterli ürünlerin yarısından fazlasının ambalaj boyutlarını optimize ettik. Böylece yaklaşık 500 adet dolu çöp konteynır ağırlığı kadar ambalaj tasarrufu sağladık ve 91 milyon kutuluk bölümde ambalajdan kaynaklanan karbon emisyonunu kutu başına %28 azalttık. Yaklaşık 6 Galata Kulesi yüksekliğinde ahşap palet azaltımı sağladık” dedi.
TÜRK ilaç sektörünün 21 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında tasarladığı HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında daha iyi bir gelecek için adımlar atmaya devam ediyor. Mottosu “Geleceği İyileştirmek”, temel hedefi de daha az kaynak kullanarak paydaşları için daha fazla değer yaratmak olan HEAL2030 stratejisi kapsamında geniş bir yelpazede çok sayıda proje tasarlayan Abdi İbrahim’in, bu alandaki en önemli adımlarından biri de düşük karbonlu ambalaj stratejisi “Green Harmonization” oldu.
Bütüncül bir bakış açısıyla oluşturulan “HEAL2030 stratejisinin çevre başlığı altında hayata geçen en özel projelerden biri olan “Green Harmonization”, “Shrink – Switch – Recycle” (küçült, değiştir ve geri dönüştür) olmak üzere üç faz üzerinde şekilleniyor.
150 hanenin yıllık elektrik tüketimi kadar enerji tasarrufu
Abdi İbrahim, Green Harmonization stratejisinin ‘Shrink’ (Küçült) olarak adlandırılan birinci fazında, dünya ilaç sektöründe ilk defa, amacı şirketin Kapsam-3 emisyonlarında minimum yatırım maliyeti ile azami ölçüde düşüş yaratmak olan bir algoritma geliştirdi. Bir üniversite-sanayi projesiyle geliştirilen bu yapay zekâ tabanlı sezgisel optimizasyon algoritma sayesinde, aynı miktarda ilaç daha az ambalaj ve daha az kaynak kullanarak üretilebilir hale geldi. Üretim sürecinde kullanılan bazı kalıpların kullanımına son verilmesi, bazılarının tek bir kalıba indirgenmesi, belirli sayıda yeni kalıp ve yeni hat çizelgeleme önerileri olarak özetleyebileceğimiz optimizasyon çıktılarının uygulamaya alınmasıyla, Abdi İbrahim ruhsatlı 26 blisterli ürününün üretiminde önemli kazanımlar elde edilmiştir. Buna göre; şirket üretim hatlarında sağlanan verimlilik artışı sayesinde 6 haftalık bir ek kapasite yaratılmasının yanı sıra 179 ton ambalaj tasarrufu, ambalaj kaynaklı karbon emisyonunda kutu başına %28 azaltım, 150 hanenin yıllık elektrik tüketimi kadar enerji tasarrufu ve 2.500 adet ahşap palet azaltımı sağlanarak 90 kg üretim atığının da önüne geçilerek yıllık yaklaşık 1 milyon Euro değerinde tasarruf sağlanmıştır.
Antalya 10.Cityexpo – Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğünden Duyuru
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bulgaristan’da alkışları topladı
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Divriği Turnuvası’nda Birlik Mesajı Verdi
Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi
Daha yaşanabilir kentler için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
ŞEHİTLİK, HIZMALI VE ATATÜRK MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJE ALANI 2. ETAP; 21,10 Hektar
Offroad Şampiyonası’nın İlk Ayağı Tamamlandı, Sporcular Kupalarına Kavuştu
Kepez Belediyesi’nden personele kariyer ve kişisel gelişim eğitimi
Aydın İl Jandarma Komutanlığı'ndan Geleceğe Nefes: Miniklerle Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi
80. yılını kutlayan Çolakoğlu Metalurji, çevre ve sürdürülebilirlik temalı bilgi yarışmasıyla Kocaeli genelindeki ortaokul öğrencilerini bir araya getiriyor. 400’e yakın okulun katılacağı yarışmanın finali 9 Mayıs 2025 tarihinde K
ALANYA BELEDİYESİ FAHRİ GÜRSES DESTEK EĞİTİM KURSU’NDA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
BAİBÜ’lü öğrenciler İtfaiye Müdürlüğü’nde eğitim aldı