Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Engelli, Yaşlı ve Özel Gereksinimli Bireyler için Afet Stratejisi ve Risk Azaltma Yöntemleri’ seminerinde erişilebilirliğin önemine vurgu yapan Adnan Kuyumcu, “Engelleri yaratanlar da engelleri kaldıranlar da insanlardır” sözleriyle afet öncesi hazırlıklar ve sonrasında yapılacaklar sayesinde daha çok canın korunacağını ifade etti.
Konak Belediyesi, Afet Dayanışma Ağı ve İzmir Kültürpark Rotary Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Engelli, Yaşlı ve Özel Gereksinimli Bireyler için Afet Stratejisi ve Risk Azaltma Yöntemleri” seminerine ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Sosyal Pedagog, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engelsiz Turizm Uygulamaları Uzmanı Adem Kuyumcu, afet öncesi hazırlıklarda ve afet sonrasında erişilebilirliğin önemini vurguladı. “Afetlere hazır mıyız?” sorusunun sorulduğu semineri Konak Belediyesi Afet İşleri Müdürü Şebnem Firdevs Karakaya ile birlikte Konak Afet Merkezi (KAM) Arama Kurtarma Timi de takip etti.
Temelinde dayanışma var
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediyesi Afet İşleri Müdürü Şebnem Firdevs Karakaya, Konak Belediyesi’nin kapsayıcı bir afet stratejisi oluşturma çabasında olduğunu vurguladı. Karakaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Afetler, hepimizin yaşamını aniden ve derinden etkileyebilecek olaylardır. Ancak bazı bireyler; yaşlılar, engelliler ve özel gereksinimli vatandaşlar, çok daha kırılgan hale gelir. Bu nedenle afet yönetimi süreçlerinde kapsayıcı, eşitlikçi ve erişilebilir çözümler üretmek, yerel yönetimlerin en önemli sorumlulukları arasındadır. Konak Belediyesi olarak biz, tüm toplum kesimlerini içe alan, dayanışma temelli afet hazırlık kültürü oluşturmak için çalışıyoruz.”
“Engelleri yaratanlar da engelleri kaldıranlar da insanlardır”
Sosyal Pedagog, Erişilebilir Kent Düzenlemeleri ve Engelsiz Turizm Uygulamaları Uzmanı Adem Kuyumcu, gerçekleştirdiği kapsamlı sunumda afet stratejisinde erişilebilirliğin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin yüzde 96’sının deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Kuyumcu, deprem ve afetlere hazırlıkta neler yapılması gerektiği hakkında da bilgi verdi. Merkezi yönetimden yerel yönetimlere, arama kurtarma ekiplerinden bireysel hazırlıklara toplumun her kesiminin hazır olması gerektiğini dile getiren Kuyumcu, engelli, yaşlı ve özel gereksinimli bireyler için erişilebilirliğin altını çizdi. Erişilebilirliğin hayati önem taşıdığını aktaran Kuyumcu şunları söyledi: “Engelleri yaratanlar da engelleri kaldıranlar da insanlardır. Hepimiz engelli adayıyız, ifadesi çok kullanılıyor. Yapmayalım. Engellilik bir tercih değildir, aday olunmaz. Engellilik zor ve zorunlu bir yaşam biçimidir.”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliği ile düzenlenen “Üreten Kadınların E-Ticaret Yolculuğu” projesi, yapılan ilk eğitimin ardından ikinci eğitim ile girişimci kadınlarla buluşmaya hazırlanıyor.
BULUNTU HOCA BULVARI’NDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısında aldığı kararlarla sosyal belediyeciliğe damga vurdu. Tarımsal destekten eğitim yardımlarına, ulaşım kartından mutfak tüpüne kadar pek çok alanda hayata geçirilen destek paketleriyle Denizli’d
BARUTÇU HANI, BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARIYLA YENİDEN CANLANIYOR
BAŞKAN GÜLPINAR’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
Başkan Özmen: “Muharrem Ayı, birlik ve dayanışmanın zamanı”
BAŞKAN YILMAZ’DAN DÜLÜK ANTİK KENTİ KAZI ÇALIŞMALARINA ÖNEMLİ DESTEK
GERÇEKLERİ SAPTIRAN ASILSIZ BEYANATLARA VE SİYASİ MAĞDURİYET İDDİALARINA İLİŞKİN BELGELİ YANITIMIZDIR
Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, yatay mimaride çevre dostu projelerin giderek daha fazla tercih edilmeye başlandığını söyledi.