KaşkaloğluGöz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena:
KaşkaloğluGöz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa'nın farklıülkelerinde 5 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre Akdeniz tipibeslenmenin yine yaşlanmayla birlikte görülen sarı nokta hastalığında da olumluetkileri olduğunu söyledi.
Asena,“Zeytinyağı, balık, taze sebze, meyvelerle, et ve et ürünlerini kapsayanAkdeniz tipi beslenme, göz sağlığını korumak açısından önemli. Akdeniz tipibesinler antioksidan maddeleri içeriyor. Yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan vegörme noktasında dejenerasyona yol açan sarı nokta hastalığı görme kayıplarınaneden olabiliyor. Bugüne dek pekçok hasta bizlere göz sağlığı için nasılbeslenmeleri gerektiğini soruyordu. C vitamini ve Akdeniz tipi beslenmenin gözsağlığını koruduğu, yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış oldu. Her günbir elma yemek bile sarı nokta hastalığı riskini azaltıyor” diye konuştu.
C VİTAMİNİ KATARAKTI ÖNLÜYOR
Doç.Dr. Bilgehan Sezgin Asena, antioksidan içeren ve C vitamini açısından zenginnarenciye, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi yiyeceklerin düzenliolarak tüketilmesinin katarakt oluşumunun önüne geçtiğini de kaydetti.
İngiltere’de2 bin 54 ikiz üzerinde 10 yıl süreyle yapılan araştırmaya göre düzenli olarak Cvitamini alan grubun, almayan gruba oranla katarakt oluşumunda % 30'a varanazalma görüldüğünü hatırlatan Asena, şunları söyledi: “Katarakt oluşumunun %35'ini genetik unsurlar, diğer % 65'ini ise beslenme, yaş, alkol sigaratüketimi, şeker hastalığı ve aşırı gün ışığı gibi çevresel faktörleroluşturuyor. Bizim ülkemizde ise 60 yaşın üzerindeki her bin kişiden 5'ikatarakt ameliyatı oluyor. C vitamininin antioksidan özelliği nedeniylekatarakt oluşumunun önüne geçtiği yapılan deneylerle ortaya kondu”
Türk Böbrek Vakfı’ndan Diyaliz Hastalarına Yaz Uyarısı: Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!
Kan bağışının kansızlık yarattığına dair toplumda yaygın bir inanış olsa da sağlıklı bir kişinin doğru aralıklarla ve uygun şartlarda kan vermesi kalıcı kansızlığa sebep olmaz.
Dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen yeme bozuklukları, özellikle gençler arasında alarm verici bir hızla artıyor.
Yoğun bakım süreci ile ilgili bilinmesi gerekenler
Türk Sağlık-Sen olarak ay başında her sağlık çalışanının ne kadar ücret alabileceğini TEK KALEM MAAŞ önerimizin ne kadar zaruri olduğu, bugünlerde aile hekimliklerinde yaşanan durumlar nedeniyle bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Dirençli Sağlıklı Şehirler: Herkes İçin Sürdürülebilir Kentsel Gelecekler Yaratmak” temasıyl
Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı.
Antalya’da gerçekleştirilen Tıbbi Cihaz Yönetişim Zirvesi, kamu otoriteleri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Kanser vakalarının dünya genelinde giderek artmasıyla, halk arasında doğru bilinen yanlışlar da hızla artış gösteriyor
Ülkemizdeki yaygın ve yanlış algının aksine, süt sadece çocuklar için değil yetişkinler için de oldukça önemli bir besin kaynağı. Süt ve süt ürünleri, her yaşta ihtiyaç duyulan kalsiyumu sağlar
Bağışıklık sistemi hastalıklarının görülme oranı tüm dünyada belirgin bir şekilde artıyor. Bu artışın nedenleri arasında; hava kirliliği, kronik stres ve işlenmiş gıda tüketimi gibi giderek yaygınlaşan çevresel faktörler yer alıyo
İlk Yardım Uygulama Turnuvası’nda zamanla yarıştılar
31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü Tütün kullanımı her nefeste kansere yaklaştırıyor
“Sağlıklı Bir Fikrim Var” Proje Yarışması Başvuruları Başladı!