Sevinç Eğitim Kurumları, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında 'nasıl bir insan' yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını ve bu hedeflere ulaşmak için neler yaptıklarını anlatan bir dizi röportaj yayımladı. Sevinç Eğitim Kurumları’nın diğer eğitim kurumlarından ayrıldığı noktalar ve gelecekteki vizyonları da bu röportaj dizisi içinde yer buldu.
Eğitim sektörü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında önemli bir evrim geçiriyor. Eğitimde erişilebilirlik ve yaygınlaşma artarken teknolojik gelişmeler ile öğretme/öğrenme metotları da dönüşüyor ve öğrenci merkezli pedagojik yaklaşımlar benimsenmeye devam ediyor. Ancak, eğitimde hâlâ fırsat eşitsizlikleri, öğretmen yetiştirme, müfredat güncellemesi ve öğrenci/öğretmen oranları gibi alanlarda iyileştirmeler gerekiyor.
Geleceğin becerilerine sahip bireyleri yetiştirmek için çaba gösteren kurumlar öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımını benimsiyor ve öğrencilerin aktif katılımını teşvik ediyor. Kültürel farkındalık ve küresel perspektif kazanmaları için uluslararası projeler, yabancı dil eğitimi ve kültürel etkinliklere önem veriliyor. Öğrencilerin sosyal yönlerini ve iletişim becerilerini güçlendirmek için tartışma platformları, drama ve liderlik aktivitelerine ağırlık veriliyor.
Öğrencilerin bütünsel gelişimine odaklanılarak sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sosyal, duygusal, sanatsal ve fiziksel gelişimlere de önem veriliyor. Dijital becerilerin kazanılması için teknoloji destekli öğrenme ortamları sunuluyor. Bireysel ihtiyaçları ve öğrenme hedeflerini desteklemek için çaba sarf ediliyor. Bununla birlikte, uluslararası programlara ve değişim programlarına verilen önemle öğrencilere küresel perspektif kazandırılıyor.
Gelecekteki kariyer hedeflerine yönelik rehberlik yapılıyor ve üniversite hazırlık sürecinde destek sağlanıyor. Öğrencilerin sosyal ve duygusal ihtiyaçlarıyla ilgilenen öğrenci destek birimleri bulunuyor. İnovasyon ve proje tabanlı öğrenme yöntemlerine ağırlık veriliyor, böylece öğrencilerin eleştirel düşünme ve analitik becerilerini geliştirmeleri destekleniyor.
Bu yaklaşım, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında genç nesilleri yetiştirme konusunda ilerlemesine önemli bir katkı sağlıyor. Bu süreçte gençlerin gelecekteki iş dünyası için gerekli becerilere sahip olmalarını sağlamak ve onları küresel vatandaşlar olarak yetiştirmek için gereken desteği sağlamak, öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
Her öğrencinin farklı ihtiyaçları, becerileri ve yetenekleri olduğunu kabul eden, onları bireysel öğrenme hedeflerine ulaşmaları için destekleyen ve aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine önem veren bir eğitim sistemine ihtiyaç var. Türkiye'deki eğitim kurumları, öğrencilerin yaşam boyu öğrenme yeteneklerini geliştirmek, küresel sorunları anlama yeteneklerini artırmak ve eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve işbirliği gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yardımcı olmak için çaba sarf ediyor.
Bu tür eğitim çözümleri gençlerin sosyal, duygusal, akademik gelişimini desteklemekte ve onları yaşamın her alanında başarılı olmaları için donatmaktadır. Geleceğin dünyasına liderlik etmelerini ve etkin katılımcıları olmalarını sağlamak amacıyla, tüm eğitim kurumları bu vizyonu sürdürmek için çalışıyorlar.
Sabancı Üniversitesi SUCool Ön Kuluçka Programı 38 Girişimle Yeni Dönemine Başladı
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.
Eğitimde Yapay Zekâ Vizyonunu Ele Alan TETZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı
Nilüferli minikler drama gösterileriyle alkış topladı
Başkanımızdan LGS Sınavına Giren Öğrencilere Sürpriz
Geçen yılın Türkiye LGS 1.’sini çıkaran ve öğrencilerinin %90’ına yakınını nitelikli liselere yerleştiren 39 yıllık eğitim deneyimine sahip GEN Koleji, Eğitim Öğretim Koordinatörleri ve Ortaokul Bölüm Başkanları ile 2025 LGS(Lise
Bilfen Ortaokulları Sosyal Bilgileri Bölüm Başkanı – Havva GÜNEŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere LGS desteği
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek; sınavın tüm öğrencilere ailelere ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.
İstanbul Rumeli Üniversitesi (İRÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, sınav dönemlerinde beslenmenin zihinsel performans üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Tüm Yurtta Ortaokullarda Mezuniyet Coşkusu: Kepler Havaya Fırlatıldı
Kemalist Aydınlanma Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ana dilde eğitim konusuna olan desteğini ifade etmesinin ardından bir açıklama yaptı.
Amgen Türkiye IamGenius ile gençlerin kanser hastaları için umut veren fikirlerini ödüllendirdi