Dünya Epilepsi Günü’ne özel seminer

Dünya Epilepsi Günü’ne özel seminer

Dünya Epilepsi Günü’ne özel seminer

Eyüpsultan Belediyesi, Epilepsi ve Yaşam Derneği iş birliğiyle, 10 Şubat Dünya Epilepsi Farkındalık Günü dolayısıyla bir seminer düzenledi.

Epilepsi hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve toplumun bilinç düzeyini artırmanın amaçlandığı “Dünya Epilepsi Farkındalık Günü Semineri” Osmanlı Park’ta gerçekleştirildi.

Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Dr. Arslan Yurt’un katılımıyla gerçekleşen seminere Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Çocuk Nöroloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. İhsan Kafadar ile Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Aksu Uzunhan konuşmacı olarak katıldılar.

Prof. Dr. Kafadar ve Doç. Dr. Uzunhan tarafından gerçekleştirilen ve dünyada yaklaşık 50 milyon epilepsi hastası olduğuna dikkat çekilen seminerde, “Erken tedaviye başlamanın önemi, epilepsi hastasına ilk müdahalenin önemi, epilepsinin tanımı, tarihçesi, hangi yaşlarda daha sıklıkla görüldüğü, nedenleri, epilepside denge, nöbet tipleri, nöbetlerin sınıflandırılması, hastaya nasıl tanı konulduğu, tanı konulacak hastaya yönelik nasıl gözlem yapılacağı, tedavi yöntemleri, nöbet sırasında ilk yardım, ilk yardım sırasında yapılmaması gerekenler, nöbet türleri, nöbet belirtileri” gibi konularda detaylı bilgiler aktardılar.

Doğru bilinen yanlışların da anlatıldığı seminerde epilepsi hastasının iş yaşamı, askerlik ve okul hayatı ile ilgili de nelere dikkat edilmesi gerektiği, yapılması gerekenler, yapılmaması gerekenler hakkında bilgiler paylaşıldı.

EPİLEPSİ NEDİR?

Epilepsi, beyin hücrelerinin fonksiyonlarında kısa süreli değişikliklerle birlikte olan, beyin hücrelerinde uygunsuz, ani gelişen elektriksel aktiviteye bağlı olarak; kişinin bilinci, hareketleri ve faaliyetlerinde kısa süreli değişime sebep olan nörolojik bir hastalıktır. Bu fiziksel değişikliklere nöbet denir.

Epilepsi nöbetlerinin nedenleri değişmekle birlikte, bebeklikten yaşlılığa yaşamın her döneminde görülebilir. Toplumun yaklaşık yüzde 1’ini etkilemektedir. Tek bir nöbet yüksek ateş, oksijen eksikliği, zehirlenme vb. gibi pek çok sebepten kaynaklanabilir. Ancak özel bir etken olmaksızın birden çok gerçekleşen nöbetlere epilepsi denir.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi
belediye365.com

Kışlak mücadele tamamlandı, ULV çalışması başladı, şikayetler yüzde 80 azaldı
BAŞKAN ALTAY TÜM KONYALILARI KOMEK PAZARI’NA DAVET ETTİ
Yol Çalışmaları Merkez ve Kırsalda Tüm Hızıyla Sürüyor
600 Yıllık Kapalı Çarşı’nın Restorasyonu Tamamlandı
Türkiye’nin dört bir yanından genç Sakarya’yı Büyükşehirle keşfetti
FEN İŞLERİ EKİPLERİMİZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALARIMIZ
Sanatın kalbi Sakarya’da bir günde 5 güzel etkinlik: Büyükşehir’den davet var
Nevşehirli Özel Sporcular İl Şampiyonasında Buluştu
Bursa'da ‘Kamusal Alanlarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’
HASANKÖY CADDESİ YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR
Ekonomi Zirvesi’nde Küresel Krizler, Politikalar ve Dönüşüm Masaya Yatırıldı
UZMANDAN GLOKOM İÇİN ERKEN TEDAVİ UYARISI
Yaşayan Anlar: 25 Yılın Retrospektifi
Büyükşehir’in sosyal konut projesi için başvurular sonuçlandı
Meşher’de mayıs ayı film gösterimleri