EN YAKIT, ilkokul öğrencilerine verdiği ‘Sürdürülebilirlik Eğitimleri’ne hız kesmeden devam ediyor. Temiz enerjiden elektrikli araçlara kadar birçok konunun anlatıldığı eğitimler, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Şimdiye kadar 200 öğrenciye eğitim veren EN YAKIT, yeni okullarda düzenleyeceği eğitimlerle daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Türkiye’nin ilk elektrikli şarj işletmecisi lisansına sahip EN YAKIT, sosyal sorumluk projeleri kapsamında ilkokul öğrencilerine ‘Sürdürülebilirlik Eğitimleri’ veriyor. Öğrenciler, sürdürülebilirlik, temiz enerji, elektrikli araçlar, şarj istasyonları gibi konularda bilgi sahibi oluyor ve şarj cihazlarının nasıl çalıştığını öğrenip şarj testi de yapıyor.
‘200 öğrenciye ulaştık’
Okullarda gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi veren EN YAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, “Geçen yıl şubat ayında Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe kampüsü ile sürdürülebilirlik eğitimi üzerine bir anlaşma sağladık. Beş sınıfa eğitim verdik. Daha sonra Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nun iki sınıfına eğitim düzenledik. Böylelikle 7 sınıftan 200 öğrenciye ulaşmış olduk” dedi.
Şarj testi de yaptılar
Eğitimlerin içeriği hakkında ise Şenses, “İlkokul çağındaki çocuklara sürdürülebilirliğin, temiz enerjinin ne demek olduğunu, şarj istasyonlarını, elektrikli araçları ve neden doğamızı korumamız gerektiğini, doğayı korumak için şarj istasyonlarının ve elektrikli araçların önemini anlattık. Aynı zamanda öğrencilere şarj cihazının nasıl çalıştığını gösterdik ve birer şarj testi yaptık” diye konuştu.
Öğrencilerin ilgisi yüksek
Eğitimlerin büyük ilgi gördüğünü aktaran Şenses “Çocuklar, doğanın korunması, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Elektrikli araçları şarj etmeyi öğreniyorlar. Eğitimlerin verimli geçtiğini ve çok keyif aldıklarını da belirtiyorlar” ifadelerini kullandı.
120 öğrenci katıldı
Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe kampüsü ile iş birliği sağlayarak ortaokul seviyesindeki öğrenciler için de eğitim verdiklerini aktaran Şenses, konuyla ilgili şunları söyledi: “14 Mart'ta eğitime 120 öğrenci katıldı. Temel odağımız yine sürdürülebilirlik ancak bu eğitimde seviyeyi
biraz daha artırdık. Eğitim, doğanın önemi ve karbon salınımıyla başladı. Daha sonra enerji türleri, temiz enerji, elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarıyla devam etti. Eğitim sonrasında öğrencilere şarj istasyonu tanıtımı yapıldı. Elektrikli araçların nasıl şarj edildiği gösterildi.”
Şenses, eğitimlerin yeni okullarda düzenlenmesiyle birlikte öğrenci sayısının artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.
Fındık Bahçelerinde Tehdit Büyüyor: Kokarca Böceği Felaketi Kapıda!
IFAT Eurasia 2025, onuncu yılında uluslararası alanda etkileyici bir başarıya imza attı
Geçmişin Birikimiyle, Geleceğe Yelken Açan Arvento 20 Yaşında
Burçin Ozan HSBC Bank A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı
Wenergy 3.Uluslararası Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı başlıyor
İsvea vitrifiye seramikte İhracatını en fazla artıran firma oldu
Golden Global Yatırım Bankası, 2025 yılının ilk çeyreğinde de sürdürülebilir büyüme vizyonuyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etti. Banka, 2025 yılının ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü 2024 yılının aynı dönemine göre %5
İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 yıldır organik tarımla çiftçiyi ayakta tutuyor
Kale Kilit, 7-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında Şam’da düzenlenen Suriye Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılarak güvenlik teknolojilerindeki yenilikçi çözümlerini uluslararası ziyaretçilerle buluşturdu
Çiftçi Üretiyor, Ama Kazanamıyor: Tarımda Sessiz Çöküş Derinleşiyor
Merkez Bankası’nın kur dönüşüm desteğini artırması olumlu ancak yetersiz
Yanmar Turkey, Bünyesindeki 3 Güçlü Markasıyla Konya Tarım Fuarı’nda Yeni Nesil Traktörlerini Türk Çiftçisiyle Buluşturdu!
Başkan Tugay, ikinci İZMAR şubesini Menemen Ulukent'te açtı
Bi’Zeytin’e 18. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ndan Altın Madalya!
MagicPay ve NearPay Güçlerini Birleştirdi: Türkiye'de yeni nesil ödeme teknolojileri için iş birliğ