Kira artışlarına gelen sınırlama, kredi kısıtlamaları ve mevduat cazibesi konutu yatırım aracı olmaktan uzaklaştırıyor. İkinci el piyasada ilan sayısı artarken, konutlara alıcı bulmak zorlaşıyor. Her geçen gün satılık konut sayısının arttığını söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, “Bu konutların fiyatlarında da yüzde 15 ve yüzde 20 arası bir düşüş söz konusu. İlan sitelerinde favoriye aldığımız ilanların fiyatları her geçen gün biraz daha aşağıya iniyor. Fakat alıcı yok. Bunun diğer bir sebebi ise kiracıların güncel kiralardan çok düşük kira ödemeleri ve bu durumdan dolayı satılamıyor” diye konuştu. Konut kredi faizlerindeki artışa ek olarak ikinci evini alacaklara kredi imkanlarının kısıtlanması da alıcılara fren yaptırdı. Son dönemde bir de mevduatın getirisi kira gelirini aşınca konutu yatırım aracı olarak görenler azaldı.
ALICILAR, KİRACISIZ EV ARIYOR
Kiradaki yüzde 25 zam sınırı nedeniyle kimi ev sahipleri evlerini satışa çıkardı ama kiralama amaçlı alımlar da azaldı. Alıcı, kiracısı olan bir evi alıp sorun yaşamak istemiyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, “Bir alıcı bizim gayrimenkul ofisimize geldiği zaman ilk söylediği, satın almak istediği evin “kiracısı çıkar mı?” ya da “beş seneyi doldurdu mu?” şartı. Genel anlamda da kiracısız ev arıyorlar. Bu tarz ev çok az olduğu için satışlar durmuş durumda” dedi. Satılık çok ev var fakat hepsi kiracı problemli ve bu yüzden satılamıyor” dedi.
“ESKİ KİRACILAR VE GÜNCEL KİRALAR ARASINDAKİ FARK NEREDEYSE 4 KAT”
Kiralıklar geçtiğimiz ay okulların açılmasından dolayı yoğun geçtiğini söyleyen Özlü, “Bunları da genel anlamda öğrenciler tuttu. Kira fiyatları çok yüksek olduğu için kimse mecbur olmadıkça evini değişmiyor. Okul için ev kiralama dönemi biter bitmez burada da bir azalma olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Kimsenin evinden çıkmadığını ya da bu farkı ödemektense mahkemelik olma yolunu Özlü, “3-4 senelik kiracı 35 Bin TL öderken, yeni tutulacak olan 135 Bin TL istiyor. Eski kiracılar ve güncel kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kat” dedi.
Kuzey Afrika’dan Kafkasya’ya geniş bir coğrafyaya ihraç ediyor. Bu sayede hem Yanmar’ın küresel büyüme stratejisinegüçlü bir destek sağlıyor
Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
Frost & Sullivan, Karsan’ı Avrupa’da “Yılın Şirketi” Olarak Ödüllendirdi!
YAZ SEZONU GELDİ, MALİYETLER SEZONLUK İŞLETMELERİ ZORLUYOR
İZMAR’ın beşinci şubesi Karşıyaka’da hizmete açıldı
Bir zamanlar mısırdan buğdaya, tütünden şeker pancarına kadar pek çok ürünü yetiştiren Karadenizli çiftçi, artık büyük ölçüde fındık üretimine mahkûm durumda.
Fuarlar kenti İzmir, 2026 yılında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ; Avrupa fuarcılığının en saygın etkinliklerinden
Durak Tekstil, Çin Halk Cumhuriyeti’nde strateji değişikliğine giderek Çin’e ihracata başladı
Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!
Turkcell ve Amazon Türkiye’den müşteri deneyimini iyileştiren iş birliği
Bu yıl ikincisi gerçekleşen AmChams Bölgesel Ekonomi Zirvesi, 18 ülkeden 150 katılımcıyı Atina’da konuk etti. İlk olarak geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen zirvenin ev sahipliğini 2026 yılında Bulgaristan üstlenecek.
"Cevizde Verim Artışı İçin Çözümsel Yaklaşımlar ve Küresel Tecrübeler”
Golden Global Yatırım Bankası ile İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun özel sektör geliştirme kuruluşu Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD), Türkiye’de özel sektörün desteklenmesi amacıyla 20 milyon ABD
Türkiye'nin öncü fintech markalarından Morpara, dünyanın önde gelen para transferi şirketlerinden MoneyGram ile stratejik bir iş birliğine imza attı.
Gebze’de Mesleki Eğitim Tanıtım ve İstihdam Fuarı Açıldı
Türkiye’nin müşteri deneyimi yönetimi ve çağrı merkezi sektörü, son bir yılda yüzde 64 büyüyerek 68,5 milyar TL’lik hacme ulaştı.
-Toplum Çalışmaları Enstitüsü'nden 'Türkiye'nin İcra ve İflas Raporu'
SGS TransitNet ve Ağır Nakliyeciler Derneği (AND), nakliyecilerin yükünü hafifletecek bir işbirliği protokolü imzaladı.