Diş çekimlerinin ardından ortaya çıkan çene kemik erimesine karşı çözüm: Çene Kemiği Ogmentasyonu!
İmplant uygulayabilmek için belirli yükseklikte ve kalınlıkta kemik varlığına ihtiyaç olduğunu kaydeden uzmanlar, bu tarz vakaların sıklıkla hastanın kendi kemiğinden alarak ya da yapay biomateryaller kullanarak giderildiğini söylüyor.
Cerrahi prosedürün, kemik yetersizliğinin miktarına, yatay ya da dikey yönde oluşuna göre değişebildiğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, “Ogmentason işleminden 4 ila 6 ay sonrasında çene kemiği, implant yapımına uygun hale geliyor.” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, çene kemiği ogmentasyonu (arttırımı) hakkında bilgi verdi.
“Diş çekimlerinden sonra karşılaşılan en büyük problemlerden biri çene kemiklerinde görülen erime.”
Diş çekimlerinden sonra, uzun dönemde karşılaşılan en büyük problemlerden birinin çene kemiklerinde görülen erime olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, “Ancak İmplant uygulayabilmek için belirli yükseklikte ve kalınlıkta kemik varlığına ihtiyaç duyuluyor. Bu tarz vakaları sıklıkla hastanın kendi kemiğinden alarak ya da yapay biomateryaller kullanarak gideriyoruz. Basit vakalarda sentetik kemik greftleri ve bariyerlerini kullanırken daha geniş hacimde kemiğe ihtiyaç duyduğumuzda hastanın kendi çenesinden doku alarak kemik naklini gerçekleştirebiliyoruz.” dedi.
“İşlemden 4 ila 6 ay sonrasında çene kemiği implant yapımına uygun hale geliyor.”
Cerrahi prosedürün, kemik yetersizliğinin miktarına, yatay ya da dikey yönde oluşuna göre değişebildiğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, “Ogmentason işleminden 4 ila 6 ay sonrasında çene kemiği implant yapımına uygun hale geliyor.
“Otojen greftleme işlemlerinde, hastanın kendi kemiği ve kemik vidaları kullanılıyor.”
Otojen greftleme işlemlerinde, hastanın kendi kemiği ve kemik vidaları kullanıldığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, “Bekleme süresinin 4-4.5 ay sürmesi, yüksek biyouyum, düşük komplikasyon riski gibi avantajlar mevcutken ikinci bir cerrahi alanın oluşması dezavantaj sağlamaktadır. Yapay biomateryaller ise sentetik ya da hayvan ve insan kaynaklı olarak üretiliyor. Operasyonda kemik tozu, bariyer ve fiksasyon vidaları kullanılır. Yeni kemik oluşum süreci 6-7 ay kadar sürmektedir, biyouyumu daha düşüktür. Ancak cerrahi prosedürü daha kolaydır. Tercih vakanın durumuna ve hekimin deneyimine göre şekillenmektedir.” şeklinde konuştu.
ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN VELİLERE KONFERANS, ÇOCUKLARA EĞLENCELİ OYUNLAR…
MARMARAKAF’ta “Yerel Yönetimler ve Kariyer Yolculuğu” konulu panele katılan Başkan Büyükkılıç, “KAYMEK’te 232 branşta kurs veriyoruz. İş garantili kurslar açıyoruz” dedi.
Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun Oyun Yazma Programı’na başvurular başlıyor
Büyükşehir Belediyesi, kurumları tanıyalım etkinliği kapsamında ortaokul öğrencilerini ağırladı.
Buca ile Bornova’yı bağlayacak tarihi projede yoğun tempo
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan gebe düve desteği projesine başvuruda bulunan vatandaşlar için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bursa Büyükşehir’den çiftçiye büyük destek: Üreticiler sulama borularına kavuştu
Geleneksek Bayramlaşma Programımızı Gerçekleştirdik
Manisa’da toplu ulaşımda şoför kart ve nakit ödeme dönemi bitiyor
BEGEM TYT PROVASI İÇİN BAŞVURULAR 30 NİSAN’DA SONA ERİYOR
DİSKİ, 5 yerleşim yerine alternatif su kaynağı sağlayacak
ATABEM’in üniversite adayları sınava sıkı hazırlanıyor