Tarih: 05.05.2025 17:41

IREMCON Uluslararası Çevre Konferansı

Facebook Twitter Linked-in

 

Küresel İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Atık Yönetiminde Uluslararası İş Birliğinin Güçlendirilmesi İçin Çevre Teknolojileri Bileşenleri Buluşuyor 

İklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri uluslararası toplumun en 

öncelikli gündemlerinden biri olmayı sürdürüyor. 15 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul TÜYAP Fuar 

ve Kongre Merkezi’nde, IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı çatısı altında düzenlenecek olan “IREMCON Uluslararası Çevre Konferansı” Küresel İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Atık Yönetiminde Uluslararası İşbirliğinin Güçlendirilmesi gündemi ile, kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek.  Gelecek İçin Birlikte: Küresel İklim Mücadelesi İstanbul’da Başlıyor! 

  

Sunuculuğunu Yelina Asker’in üstleneceği etkinlik, 12:00-13:00 saatleri arasında kayıt ile başlayacak. Açılış konuşmaları 13:00-14:00 arasında gerçekleştirilecek. Açılışta TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Galip Tekiner, IFAT ve BAUMA Ticaret Fuarları Başkanı Katharina Schlegel, T.C. Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Hakkı Karabörklü, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan ve ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Eyyüp  Karahan konuşmacılar arasında yer alacak. 14:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek konferans ve panellerde ise, Türkiye ve Avrupa’dan önde gelen uzmanlar, yöneticiler ve akademisyenler, sürdürülebilir atık yönetimi, döngüsel ekonomi, yeşil kalkınma, endüstriyel dönüşüm ve enerji yönetimi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. 

Günün sonunda, saat 16:30 – 18:00 arasında düzenlenecek “Kritik ve Stratejik Ham Madde Temininde Global Politikalar” paneli ile stratejik kaynak yönetimi ve döngüsel ekonomi bağlamında uluslararası politikalara ışık tutulacak. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Caner Zanbak üstlenirken, panelistler arasında Prof. Dr. Mertol Gökelma, Murat Ilgar ve Seçil Kızılkaya gibi önemli isimler yer alacak. Bu önemli etkinlik, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve iklim değişikliğiyle etkin mücadele için uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi yolunda önemli bir adım niteliği taşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —