Bu yıl 5 binden fazla üniversite öğrencisini ağırlayan İBB Yurtları, yaz döneminde de gençlere ev sahipliği yapıyor. İBB’nin beş yükseköğrenim yurdu staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalan öğrencilere tam kapasiteyle barınma hizmeti sunuyor. Gençler yaz dönemi boyunca kahvaltı ve akşam yemeği dâhil günlük sadece 43,3 TL ile bu hizmetten yararlanabiliyor.
5 YURT NÖBETÇİ OLACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023 - 2024 akademik yılında 14 yurtta 5 binden fazla üniversite öğrencisine barınma hizmeti sundu. İBB Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen yükseköğrenim gençlerini ağırlayan İBB, yaz dönemi için beş yurdunu açık bırakacak.
8 TEMMUZ - 31 AĞUSTOS ARASINDA KALABİLECEKLER
Yaz dönemi barınma hizmeti 8 Temmuz ve 31 Ağustos tarihleri arasında verilecek. Staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalmak zoruna olan öğrenciler Kadıköy, Küçükçekmece ve Maltepe’deki kız yurtları ile Gaziosmanpaşa ve Bağcılar’daki İBB Yurtları’nda kalabilecek.
Dönem sonunda, yurtlarda kalmaya devam etmek istediklerini ileten öğrencilerin yaz barınma talepleri alındı. Yıl boyunca farklı yurtlarda kalan ya da İstanbul dışında eğitim almasına rağmen sadece yaz dönemi için İBB Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’ne ve İBB Yurtları’na ulaşan öğrencilerin başvuruları da incelendi. Staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları dışındaki diğer barınma talepleri değerlendirmeye alınmadı.
5 YURTTA KONTENJAN DOLDU
Dönem boyunca İBB Yurtları’nda kalan bin 143 öğrencinin yanı sıra talepte bulunan ve başvurusu uygun bulunan 366 öğrenci olmak üzere toplam bin 509 öğrenci ile beş nöbetçi yurdun yaz barınma kontenjanı doldu.
BARINMA, KAHVALTI, AKŞAM YEMEĞİ GÜNLÜK 43,3 TL
İBB Yurtları, yıl boyunca öğrencilere sunduğu tüm imkânları yaz döneminde de sunmaya devam edecek. Öğrenciler, 31 Ağustos’a kadar İBB’nin beş yurdunda günlük 43,3 TL ödeyerek kalabilecek. Üstelik kahvaltı ve akşam yemeği de bu ücrete dâhil olacak. Yurtlarda dönem boyunca geçerli olan kural ve esaslar uygulanmaya devam edecek.
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.
Eğitimde Yapay Zekâ Vizyonunu Ele Alan TETZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı
Nilüferli minikler drama gösterileriyle alkış topladı
Başkanımızdan LGS Sınavına Giren Öğrencilere Sürpriz
Geçen yılın Türkiye LGS 1.’sini çıkaran ve öğrencilerinin %90’ına yakınını nitelikli liselere yerleştiren 39 yıllık eğitim deneyimine sahip GEN Koleji, Eğitim Öğretim Koordinatörleri ve Ortaokul Bölüm Başkanları ile 2025 LGS(Lise
Bilfen Ortaokulları Sosyal Bilgileri Bölüm Başkanı – Havva GÜNEŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere LGS desteği
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek; sınavın tüm öğrencilere ailelere ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.
İstanbul Rumeli Üniversitesi (İRÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, sınav dönemlerinde beslenmenin zihinsel performans üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Tüm Yurtta Ortaokullarda Mezuniyet Coşkusu: Kepler Havaya Fırlatıldı
Kemalist Aydınlanma Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ana dilde eğitim konusuna olan desteğini ifade etmesinin ardından bir açıklama yaptı.