İtfaiye personeline ‘asansörde kurtarma’ eğitimi verildi

İtfaiye personeline ‘asansörde kurtarma’ eğitimi verildi

İtfaiye personeline ‘asansörde kurtarma’ eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görev yapan itfaiyecilere, “Asansörde Kurtarma ve Acil Durum Asansörü Eğitimi” verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınlara müdahale etmenin yanı sıra arama kurtarma çalışmalarıyla yurttaşların yardım taleplerine anında cevap veriyor. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görev yapan itfaiyecilere, asansörde kalan yurttaşları kurtarma çalışmalarında, müdahale anının doğru ve en hızlı yapabilmesi amacıyla Makine Mühendisleri Odası tarafından “Asansörde Kurtarma ve Acil Durum Asansörü Eğitimi” verildi.

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda düzenlenen programda itfaiyecilere, asansör tipleri ve ilgili yönetmelikler, temel asansör bilgisi, asansör aksamları, asansörlerde kapı kilit tipleri, asansör kurtarma talimatları, acil durum asansörleri temel eğitimi, acil durum asansörleri kullanma eğitimi, konusunda bilgi verildi.

Teorik ve uygulamalı verilen eğitimde itfaiyecilere ayrıca asansör makine dairesinde ve asansörde pratik bilgiler anlatıldı.

‘Yalnızca yangınlara müdahale etmiyoruz’

İtfaiye Eğitim Amiri Hasan Uğurlu, eğitim ile personelin daha da profesyonelleştirileceğini belirterek, itfaiyecilerin yalnızca yangına müdahale etmediğini, canlının bulunduğu her türlü olaya müdahil olduklarını kaydetti. Uğurlu, “Asansörde mahsur kalan ve sıkışanlar olabiliyor. Bu tür olaylara müdahil oluyoruz.  Yine insanların yanı sıra hayvanları da kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı. 

35 personel eğitim aldı

Kent merkezi ve kırsal ilçelerde 35 personelin eğitim aldığını aktaran Uğurlu, “Asansör içerisinde sıkışan birini kurtarırken müdahale süresini düşürmeyi planlıyoruz. Bizim için zaman çok önemli; hele hele yaralı ya da kanamalı biri varsa, bir dakika bile çok büyük önem arz etmekte. Biz o süreyi çok çok kısaltmak ve daha kolay müdahale şekilleri varsa onları öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Can güvenliği için son derece hızlı olmaları gerekir’

Makine Mühendisleri Odası Eğitmeni Mehmet Arıtekin de itfaiyecilerin hayati bir görev yaptığını anımsatarak, şunları dile getirdi: “İtfaiyeci arkadaşlarımızın insanların can ve mal güvenliğini sağlaması için son derece hızlı olmaları gerekir. Özellikle binalarda çıkan yangınlarda en hızlı müdahale ne şekilde, nasıl yapılır bununla ilgili bir eğitim verdik.  Aynı zamanda yangın dışında kurtarma faaliyetleri açısından en doğru kurtarma yöntemini nasıl uygulayacaklarını göstermeye çalışacağız.”

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com

Hayat kurtarmak elinizde
Keçiören Belediyesi işçilerine zam müjdesi
Antalya 10.Cityexpo – Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğünden Duyuru
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bulgaristan’da alkışları topladı
MUSTAFAKEMALPAŞA’DA DEPREM BİLİNCİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Divriği Turnuvası’nda Birlik Mesajı Verdi
Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi
1. Kitap günleri final yaptı
Daha yaşanabilir kentler için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
ŞEHİTLİK, HIZMALI VE ATATÜRK MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJE ALANI 2. ETAP; 21,10 Hektar
Denizli Defterdarlığı Menkul Mal Satış İlanı
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK
Offroad Şampiyonası’nın İlk Ayağı Tamamlandı, Sporcular Kupalarına Kavuştu
Kepez Belediyesi’nden personele kariyer ve kişisel gelişim eğitimi