KÂĞITHANE BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI GELECEĞE KAZANDIRIYOR

KÂĞITHANE BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI GELECEĞE KAZANDIRIYOR

KÂĞITHANE BELEDİYESİ TARİHİ YAPILARI GELECEĞE KAZANDIRIYOR

Kâğıthane Belediyesi, ilçenin tarihi mirasını koruma çalışmalarıyla önemli yapıları restore ederek, bu değerleri gelecek nesillere aktarıyor.

Kâğıthane, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu nedenle bölgenin zengin bir kültürel geçmişi bulunuyor. Kâğıthane Belediyesi’nin başlattığı restorasyon çalışmaları, bu mirası koruyarak ilçenin tarihî değerlerini gelecek kuşaklara sunmayı amaçlıyor.

Tarihi Su Sarnıcı

Osmanlı döneminde Kâğıthane’nin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen bu sarnıç, 6,5 metre yüksekliği ve 210 metrekarelik alanıyla dikkat çekiyor. Bölgenin tarihine ışık tutan bu önemli yapı, o dönemdeki yaşam hakkında değerli bilgiler sunuyor.

Tarihi Sadabad Karakolu

Sadabad Karakolu, Sultan II. Abdülhamid döneminde güvenliği sağlamak amacıyla inşa edilmiş bir başka önemli yapı. Kâğıthane Belediyesi, bu tarihi yapıyı restore ederek Kitap Kafe ve Turizm Ofisi olarak yeniden hizmete sunuyor.

Tarihi Kâğıthane Treni

I. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ve Haliç-Karadeniz sahra hattı olarak bilinen tren hattı restore edilerek nostaljik bir havası kazandırıldı. 100 yıl aradan sonra yeniden çalışmaya başlayan bu hattın, bölge halkı ve tarih meraklıları tarafından ilgiyle karşılanması sağlandı.

Tarihi Saray Çamaşırhanesi

Bu çamaşırhane, Sultan Abdülaziz Han döneminde inşa edilmiş ve 160 yıl sonra Kâğıthane Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden canlandırıldı. Bu yapının mimarisi o dönemin mimari detaylarını barındıran özgün bir eser olarak dikkat çekiyor.

II. Abdülhamid Çeşmesi

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid dönemine ait bu tarihi çeşme, dört yüzlü ve saçaklı mimarisiyle göz alıyor. Çeşme, mermer işçilikleri ve baklava dilimi süslemeleriyle dönemin estetik anlayışını yansıtıyor. Çeşmenin kitabesi ünlü hattat Nuri tarafından yazılmış şair Fevzi tarafından da hazırlanmıştır.

II. Mahmud Nişantaşı

II. Mahmud’un topçu atışları için dikilen bu nişantaşı, üzerine yerleştirilen tuğrası ve talik usulüyle yazılmış kitabe ile tarihî bir öneme sahip. Mermer kaidesi ve özgün yapısıyla bu eser, bölgedeki tarihî zenginliği gözler önüne seriyor.

Kâğıthane Belediyesi’nin titiz çalışmaları, bölgenin tarihi dokusunu koruyarak kültürel mirası yaşatıyor ve ilçenin geçmişini modern dünyaya kazandırarak, gelecek nesiller için değerli bir miras bırakıyor.


İstanbul,Kağıthane Belediyesi
belediye365.com

Başkan Topaloğlu’ndan Anneler Günü Mesajı
Başkan Çavuşoğlu’ndan anlamlı Anneler Günü mesajı
ADALET BAKANI TUNÇ, SAMSUN ADLİ TIP GRUP BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI'NIN AÇILIŞINDA KONUŞTU
Renkli Yüzler, Mutlu Çocuklar: Trafik Bilinci Eğlenceyle Aşılandı
Büyükşehir'den ‘Engelsiz Bursa Buluşması’
MANAVGAT BELEDİYESİ SAĞLIK SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR
Corendon Tahtalı Run to Sky ödül töreni yapıldı
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Detaylı Temizlik Yapıldı
Eski Şanlıurfa Cezaevi’nde Halk Günü
Bursa’da ‘özel askerler’ için kına eğlencesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VİRANŞEHİR’İN KALBİNDE YENİ YOLLAR YAPIYOR
Şengül’den ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’ne ziyaret
Büyükşehir’den Nâzım Hikmet anısına sempozyum
748. Türk Dil Bayramı’nda Karamanoğlu Mehmet Bey Anıldı
BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI