6 Şubat depremlerinin ardından şehrin inşa ve ihyası tüm yönleriyle sürerken, şehrin simge yapılarından biri olan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Başkan Görgel, “Kalemizi yeniden ayağa kaldırıyor, geçmişimizle gelecek arasında güçlü bir köprü kuruyoruz. Şehrimizin sadece fiziki değil, kültürel ve ruhsal dirilişini de birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.
Deprem sonrası şehir genelinde yürütülen kapsamlı yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, altyapıdan üstyapıya, konuttan ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda yatırımlar hayata geçirilirken, Kahramanmaraş’ın kültürel ve tarihi mirası da titizlikle ayağa kaldırılıyor. Bu kapsamda Ulu Camii, Kapalı Çarşı, Demirciler Çarşısı, Arasa Camii, Boğazkesen Camii ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin ardından şimdi de şehrin en önemli tarihi simgelerinden biri olan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi için restorasyon süreci başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, profesyonel ekiplerce gerçekleştirilen restorasyonla birlikte kalenin surları başta olmak üzere kale içinde yer alan ve depremde zarar gören tüm bölümler aslına uygun şekilde yeniden inşa edilecek. Restorasyon süreci, sadece bir fiziksel yenileme değil; aynı zamanda kültürel kimliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşıyor.
“Tarihi Kalemiz Yeniden Ayağa Kalkıyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “6 Şubat depremlerinden sonra sadece binalarımızı değil, tarihimizle olan bağlarımızı da onarıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın hafızasında çok özel bir yere sahip olan Tarihi Kalemizin restorasyonu da bu anlayışın bir parçası. Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinesinde yürütülen bu çalışmayla, kalemizi yeniden ayağa kaldırıyor; geçmişimizle gelecek arasında güçlü bir köprü kuruyoruz. Şehrimizin sadece fiziki değil, kültürel ve ruhsal dirilişini de birlikte gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen tüm kurumlarımıza ve teknik ekiplere teşekkür ediyor, bu anlamlı çalışmanın Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kaydetti.
"Kuzey komşumuz, enerjide en büyük ortağımız ve tedarikçimiz olması sebebiyle, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkileri büyük önem taşıyor" "Ülkemiz açısından önem taşıyan, kültür ve turizm alanındaki yakınlaşmamızın en önemli göstergesi, Türkiye'ye yılda 7 mil
Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali’ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan’da
Keçiören Belediyesi’nden engelli çocuklara karne hediyesi
Mazıdağı’nda 58 Üreticiye Üzüm Sıkma Makinesi Dağıtıldı
Çeşme Belediyesi’nden iklim değişikliği ve enerji verimliliği için güçlü adım
Çeşme Belediyesi’nden Engelliler Haftası’na özel etkinlik
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ KARTALLI MUHTARLARI DİNLEDİ
Alaçatı Ot Festivali’nde ‘Adalet için Açık Mikrofon Forumu’ yapılacak
Tarih Buluşmaları’nın konuğu Prof. Dr. Cengiz Şişman olacak
T.C. PAMUKKALE BELEDİYESİ GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVİ’NİN İNŞAATI BAŞLADI
Çemişgezek Hastane yolu imar çalışmaları devam ediyor
14. Alaçatı Ot Festivali, yarın kapılarını ziyaretçilerine açıyor
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
Çeşmeliler ‘Adalet İçin Açık Mikrofon Forumu’nda konuştu