Konak Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile sağlıklı kentleşme ve yapılaşmayı desteklemek için önemli bir protokole imza attı. Konak’ın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda tüm kurumlarla görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini belirten Başkan Mutlu, “Bilimsel esaslar ve mesleki kurallar doğrultusunda ortak akılla ilçemizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde planlanması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Kente daha nitelikli hizmet sunabilmek için meslek odaları ile iş birliklerini sürdüren Konak Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile sağlıklı kentleşme ve yapılaşmayı desteklemek için önemli bir protokole imza attı. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik iş birliğini içeren protokolü Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Yıldırım ile birlikte imzaladı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Mutlu ve Şube Başkanı Yıldırım’ın yanı sıra belediye bürokratları ve şube yöneticileri de yer aldı.
Mutlu: Meslektaşlarımızdan alacağımız destek çok önemli
Uzun yıllar Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde yöneticilik yapan Başkan Mutlu, Konak’ın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda tüm kurumlarla görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini belirterek, “Kültürel, tarihi ve ekolojik değerlerin korunarak geliştirilmesi ve komşularımıza daha nitelikli hizmetlerin sağlanabilmesi adına meslektaşlarımızdan alacağımız destek çok önemli. Bilimsel esaslar ve mesleki kurallar doğrultusunda ortak akılla ilçemizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde planlanması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Mimarlar Odası İzmir Şubemize bu örnek iş birliği için teşekkür ediyor, Konaklı komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yıldırım: Daha yaşanabilir kentler inşa edilmesine katkı sunacak
Protokolün kent için önemli bir adım olduğunun altını çizen Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Yıldırım ise şunları söyledi: “Bu protokol, şehirlerimizin daha yaşanabilir, güvenli ve estetik açıdan nitelikli bir yapıya kavuşmasını sağlamak için mesleki bilgi ve deneyimimizi yerel yönetim süreçlerine daha etkin şekilde dahil etmeyi amaçlamaktadır. Kent kimliğinin korunması, planlı yapılaşmanın teşvik edilmesi ve mimarlık disiplininin kent yönetiminde daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi adına büyük önem taşıyan bu iş birliğinin, geleceğe yönelik sağlıklı kentler oluşturma yolunda önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Kamu yararını gözeterek yapılan bu protokolün, tüm paydaşlara fayda sağlayacağına ve daha yaşanabilir kentler inşa edilmesine katkı sunacağına inanıyoruz.”
Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bulgaristan’da alkışları topladı
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Divriği Turnuvası’nda Birlik Mesajı Verdi
Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi
Daha yaşanabilir kentler için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.
ŞEHİTLİK, HIZMALI VE ATATÜRK MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJE ALANI 2. ETAP; 21,10 Hektar
Offroad Şampiyonası’nın İlk Ayağı Tamamlandı, Sporcular Kupalarına Kavuştu
Kepez Belediyesi’nden personele kariyer ve kişisel gelişim eğitimi
Aydın İl Jandarma Komutanlığı'ndan Geleceğe Nefes: Miniklerle Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi
80. yılını kutlayan Çolakoğlu Metalurji, çevre ve sürdürülebilirlik temalı bilgi yarışmasıyla Kocaeli genelindeki ortaokul öğrencilerini bir araya getiriyor. 400’e yakın okulun katılacağı yarışmanın finali 9 Mayıs 2025 tarihinde K
ALANYA BELEDİYESİ FAHRİ GÜRSES DESTEK EĞİTİM KURSU’NDA ÖN KAYITLAR BAŞLADI
BAİBÜ’lü öğrenciler İtfaiye Müdürlüğü’nde eğitim aldı