Taşımalı eğitim sistemi nedeniyle, köy okulları ve öğretmen lojmanları yıllardır kullanılmaz hale gelmiş, büyük bir milli servet heba olmuştur. Bugün, sayıları 15-20 bini bulan köy ilkokulları ve yaklaşık 45-50 bin öğretmen lojmanı, çürümeye terk edilmiştir. Bu okullar ve lojmanlar, halkın katkılarıyla yapılan ve büyük bir değer taşıyan kamu malıydı, ancak zamanla terk edilmiş ve unutulmuştur. Hükümetin bu soruna eğilmesi bekleniyor, ancak eğer bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmezse, yeni hükümetten en büyük beklentilerden biri, köy okullarının tekrar açılması olacaktır.
Köy okullarının kapanmasıyla birlikte, köylerden şehirlere doğru büyük bir göç hareketi başlamıştır. Ancak okullar yeniden açıldığında, bu göç tersine dönecek ve insanlar köylerine geri dönecektir. Köy okullarının yeniden faaliyete girmesiyle, çocuk seslerine hasret kalan köyler yeniden canlanacak, köyler şenlenecektir. Ayrıca, köye yerleşen öğretmenler, köy halkına yeni bilgiler aktaracak, bu da köylülerin yaşam kalitesini artıracaktır.
Diğer yandan, yıllar önce çocuklarıyla birlikte şehirlere göç etmiş olan aileler, okulların açılmasıyla birlikte köylerine geri döneceklerdir. Bu dönüş, sadece ailelerin birleşmesi anlamına gelmeyecek, aynı zamanda köylere geri dönen insanlar, tarım işlerine yeniden odaklanacak, tarlalarını işleyecek ve köy ekonomisini canlandıracaklardır. Bu sayede, yerel ekonomiye büyük bir katkı sağlanacak ve köylerdeki yaşam yeniden hareketlenecektir.
Sonuç olarak, köy okullarının yeniden açılması, köylerin çocuk sesleriyle yeniden şenlenmesi anlamına gelecektir. Bu, köylerdeki sosyal yapının güçlenmesi ve köy ekonomilerinin canlanması için çok önemli bir adım olacaktır. Temennimiz, köy okullarının tekrar açılması, köylerin yeniden hayat bulması ve köylülerin refah seviyesinin yükselmesidir.
SustainHUB Academy’nin ilk mezunları sertifikalarını aldı
İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı
Üniversiteye geçiş sürecinin en zorlu aşaması olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sona erdi. Sınav stresini geride bırakan yüzbinlerce genç için şimdi, yalnızca bedensel değil,
ÖSYM bu yıl da müfredat dışına çıkmadı, ancak 'bilgiyi yorumla' diyen sorularla fark yaratan öğrencileri seçti. Matematik işlem hızını, coğrafya harita becerisini, edebiyat ise nokta atışı bilgiyi ölçtü.
Matematik Soruları İşlem Yeteneği Yüksek İyi Çalışmış Öğrencinin Yüzünü Güldürürken Türkçe Sorularında Yorumlama ve Bilgi Birlikte Ölçtü
Matematik zorladı, Türkçede ise Düşünsel Derinlik gerektiren sorular vardı.
Eğitimde Yapay Zekâ Vizyonunu Ele Alan TETZ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Başladı
Nilüferli minikler drama gösterileriyle alkış topladı
Başkanımızdan LGS Sınavına Giren Öğrencilere Sürpriz
Geçen yılın Türkiye LGS 1.’sini çıkaran ve öğrencilerinin %90’ına yakınını nitelikli liselere yerleştiren 39 yıllık eğitim deneyimine sahip GEN Koleji, Eğitim Öğretim Koordinatörleri ve Ortaokul Bölüm Başkanları ile 2025 LGS(Lise
Bilfen Ortaokulları Sosyal Bilgileri Bölüm Başkanı – Havva GÜNEŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere LGS desteği
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek; sınavın tüm öğrencilere ailelere ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.
İstanbul Rumeli Üniversitesi (İRÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, sınav dönemlerinde beslenmenin zihinsel performans üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
Tüm Yurtta Ortaokullarda Mezuniyet Coşkusu: Kepler Havaya Fırlatıldı
Kemalist Aydınlanma Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ana dilde eğitim konusuna olan desteğini ifade etmesinin ardından bir açıklama yaptı.