KANSER TEDAVİSİ SÜRESİNCE AKTİF HAYATA DEVAM ETMEK ÖNEMLİ
Medicana Ataköy Hastanesi; sunucu ve TV programcısı Gözde Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın katılımıyla Kansere Karşı Bir Işık Yak seminerine ev sahipliği yaptı. Genç ekran yüzü Gözde Kuyumcu’nun kanseri yenme yolculuğunu anlattığı seminerde, Prof. Dr. Meral Günaldı da kanser tedavisindeki son gelişmeleri aktardı. Prof. Dr. Günaldı “Erken evrede konan tanılar sayesinde artık kanserden korkmuyoruz” dedi.
Medicana Ataköy Hastanesi’nde gerçekleştirilen "Kansere Karşı Işık Ol, İlham Ver: Kansere Karşı Bir Işık Yak” başlıklı seminerde; sunucu ve TV programcısı Gözde Kuyumcu ile Medicana Ataköy Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı bir araya geldi.
İlk iki yıl tedavi süreci açısından en önemli dönem
Kanser tedavisindeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Meral Günaldı, “Erken evrede konan tanılar sayesinde artık kanserden korkmuyoruz. Halk arasında akıllı ilaç olarak bilinen ilaçlar ve kanser tedavisindeki gelişen yöntemler sayesinde kişiye özel bir şekilde tedaviye karar vermekteyiz. Kanser teşhisi sonrası takip ve hastalığın kontrol dönemleri çok önemli. İşin cerrahi kısmı kadar operasyon sonrası süreç de hastalığın seyri açısından oldukça kritik. Kişi, bu hastalığı kabul ederek tedavi sürecini iyi yönetmeli. İlk iki yıl tedavi süreci açısından en önemli dönem. Hastaların tedavi sürecinde aktif hayatlarına devam etmeleri de psikolojik açıdan gerekli. Hedefimiz hastalığın tam tedavisi, bilimsel araştırmalar da bu yönde” dedi.
Tedavi sürecinde moral ve motivasyon büyük önem taşıyor
Kanseri yenme yolculuğunda yaşadıklarını aktaran Gözde Kuyumcu ise “Kanser konusunda erken teşhis çok önemli, özellikle bu konuda bilinçli olunması gerekli. Çok yoğun çalıştığım bir dönemde zihinsel anlamda hiç de hazırlıklı olmadığım bir zamanda bu teşhis bana konulmuştu. Teşhis ardından hemen operasyona alındım ve operasyon başarılı geçti. Kanserde her vaka aslında kişiye özgü özellikler taşıyor. Bugün, artık akıllı ilaçlar sayesinde kanser tedavisinde büyük bir yol alınmış durumda. Ülkemizdeki doktorlar bu alanda çok yetkin ve tüm süreçte hepsi, her anda yanımda bulundu. Kanser tedavisinin kafada büyütülecek kadar büyük bir süreç olmadığının altını çizmem gerek, rutin kontrollere dikkat edilmesi büyük önem teşkil ediyor. Kanserde farkındalık çok yüksek olmadığı için kanser hastaları çevreleri tarafından zaman zaman yanlış yönlendirilebilmekte. En önemlisi de sürecin psikolojik yönü, bu süreçte çözüm odaklı ve metanetli olunması gerekiyor. Bu dönemde ben de bir psikiyatristten destek aldım. Moral ve motivasyon yüksek olunca bu süreç daha kolay atlatılıyor” şeklinde konuştu.
Deprem Sonrası Sallanma Hissi Beynin Alarm Durumunu Gösteriyor
Sağlıkta devrim niteliğinde iş birliği: ‘Arayı Açmayalım’
YİRMİLİK DİŞLER İHMALE GELMİYOR! UZMANI UYARDI: GÜLÜŞÜNÜZ BOZULABİLİR
24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası Toplum sağlığı için aşı şart
Helicobacter pylori’den korunmanın 9 yolu
Plastiklerin olası tehlikelerinden korunmanın 7 yolu
Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu
Dinlenirken ortaya çıkan titremeler Parkinson belirtisi olabilir
4 Nisan Dünya C Vitamini Günü C vitaminin 5 faydası
Tatlı krizlerini doğru yöntemlerle kontrol altına almak mümkün
Yapılan araştırmalar sonucundazeytinyağı, balık, taze sebze, meyveler ile et ve et ürünlerini kapsayanAkdeniz tipi beslenmenin gözrahatsızlıklarını azalttığı kanıtlandı.
Ramazan Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları
Aileleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “yuva” olarak görüyor
Keratokonus hastalığı, gençlerde daha sık görülüyor...