KARATAY BELEDİYESİ TARİHİ EVLERİ RESTORE EDİYOR
KILCA: KONYAMIZIN KADİM GEÇMİŞİNİ YÜZYILLAR ÖTESİNE TAŞIYORUZ
ALTAY: BİZE MİRAS KALAN TARİHİ DOKULARA SAHİP ÇIKMAK VEFA BORCUMUZDUR
Karatay Belediyesi, yaptığı tarihi ve kültürel projelerlebugüne kadar önemli birçok işe imza attı. Bu kapsamda şehrin yüzlerce yıllık geçmişini temsil eden yapıları turizme kazandırmak, geleceğe taşımak amacıyla restore ediyor. BaşkanHasan Kılca; “Tarihimize sahip çıkmamız ve tarihi yapılarımızın geleceğe aktarılmasına önem veriyor, bu projelerimizle Konya’mızın ve Karatay’ımızın kadim geçmişini gün yüzüne çıkarıyoruz” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Konya'mız, her sokağında tarihi şaheserleri barındırıyor. Bize miras kalan bu değerlere en iyi şekilde sahip çıkmak, bizim için her şeyden önce bir vefa borcudur” diye konuştu.
Karatay Belediyesi ilçede bulunan tarihi yapıları restore ederek, söz konusu yapıların hem turizme kazandırılması hem de geleceğe aktarılması amacıyla önemli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasanbaşı Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 125 yıllık geçmişe sahip Konya’nın iki eski evini restore etti.
UĞUR İBRAHİM ALTAY VE HASAN KILCA,RESTORASYON ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sivil mimari yapılarının en iyi örneklerinden olan tarihi iki evin aslına uygun olarak hazırlanan restorasyon çalışmalarını ve iki projede gelinen noktayı yerinde inceledi.
İlçenin dört bir tarafındaki tarihi yapıları tek tek tespit ederek koruma altına aldıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, geleneksel konut dokusunun önemli yapılarından olan söz konusu evlere sahip çıkmanın kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Başkan Hasan Kılca; “Konya’mızın tarihi mimari özelliklerini taşıyan evleri tespit ederek gün yüzüne çıkarmak için bu yapıları öncelikle koruma altına alıyoruz. Daha sonra ekiplerimiz, evlerimiz için restorasyon çalışması başlatıyor. Karatay Belediyesi olarak bu bağlamda ilçemizin birçok noktasında çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasanbaşı Caddesi üzerinde yaklaşık 125 yıllık Konyamızın iki eski evini restore ederek eski ihtişamlı görüntüsünü yeniden kazandırdı. Burada yürütülen çalışmaları ve restorasyonda gelinen noktayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile birlikte yerinde inceledik. Tarihimize sahip çıkmamız ve tarihi yapılarımızın geleceğe aktarılmasına önem veriyor, bu projelerimizle Konya’mızın ve Karatay’ımızın kadim geçmişini gün yüzüne çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konya’nın bütün ilçelerinde tarihi yapıları korumak için çalıştıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Anadolu Selçuklu Devletine tam 200 yıl boyunca başkentlik yapan, Mevlana, Şems-i Tebrizi, Sadrettin-i Konevi ve Nasreddin Hoca gibi alimlerin manevi iklimleriyle sarıp sarmaladığı Konya'mız, her sokağında tarihi şaheserleri barındırıyor. Bize miras kalan bu değerlere en iyi şekilde sahip çıkmak, bizim için her şeyden önce bir vefa borcudur. Tarihi şehir merkezimizde, dönüşüm ve restorasyon çalışması yürütüyoruz. Konya’mızda yer alan tarihi yapılara Konya Modeli Belediyecilik anlayışı ile sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böylece Konya’mıza gelen ziyaretçilerimizi tarihi dokuya uygun, tarihi mirasa uygun şekilde misafir etmeyi arzu ediyoruz. Burada restore edilen iki tarihi evi yerinde inceledik. Konya’nın ve Karatay’ın kimliğini ortaya koyan iki evi daha restore ederek ayağa kaldıran Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ATATÜRK BARAJI SULAMASINDAN SONRA ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SULAMA PROJESİ"
Kesal: Masumiyet Müzesi’nin çekimlerini tamamladık
Aydın Jandarması Öğrencileri Helikopter Filo Komutanlığı’nda Ağırladı
Sandıklı Kadın Kooperatifi ve Kızılay’dan Nezaket Ziyareti
Başkan Çetinkaya, Karabük İdmanyurdu Spor Kulübümüz ile Moral Yemeğinde Bir Araya Geldi
Erbay Caferoğlu: TÜMKİAD sadece tabela derneği değil
Bakanımız Göktaş, "Çevrim İçi Aile Akademisi" açılış programına katıldı
5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, 19 Nisan’da İlk Programla Başlıyor!
Suyumuzu ve Parklarımızı Koruyalım. Çevremizi Temiz Tutalım. Sizi Çok Seviyoruz
BELEDİYEDEN OKULLARA KÜLTÜREL MİRAS FARKINDALIK EĞİTİMİ
Mamak Belediyesi Kütüphaneleri, Etkinliklerle Fark Yaratıyor
METREKARE ŞARTINI SAĞLAYAMAYAN İŞLETMELERE RUHSAT BAŞVURUSU İÇİN SON TARİH 30 NİSAN 2025