Uluslararası hukukun geleceği Boğaziçi Üniversitesi’nde tartışmaya açılıyor
Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 3-4 Ağustos tarihlerinde “Gazze’den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” konferansını gerçekleştirecek. Dünyanın önde gelen 100’ü aşkın uluslarasası hukuk uzmanını bir araya getirecek olan sempozyumda, uluslararası hukuk, insan hakları ve küresel siyasi sistem tartışmaya açılacak.
Uluslararası hukukun geleceği, 3-4 Ağustos tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Gazze’den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” konferansında tartışmaya açılacak. Dünyanın farklı ülkelerinden 100’ü aşkın hukukçunun katılımıyla gerçekleştirilecek sempozyumda “Filistin için Adalet ve Uluslararası Adalet Divanı’nın Potansiyeli “Uluslararası İnsancıl Hukuk: Erişim, Haklar, Dijital Alanlar ve Gelecek”, “İşgal Altındaki Filistin Topraklarında Sosyal ve Ekonomik Haklar” gibi başlıklarda konuşmalar gerçekleştirilecek.
Eski BM Filistin Özel Raportörleri konuşmacı olarak yer alacak
Önde gelen uluslararası hukukçuların katılacağı sempozyumda, Gazze’deki insan hakları ihlallerinin raporlanması sürecinde İsrail tarafından sınırdışı edilmiş olan BM Eski Filistin Özel Raportörü Richard Falk, “Gazze Mücadelesi: Uygulanamıyorsa Uluslararası Hukuk Önemli Mi?” başlıklı bir konuşma yapacak. İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimlerinin hukuka aykırılığı ve apartheid uygulamaları konusundaki çalışmalarıyla tanınan Eski BM Filistin Özel Raportörü Michael Lynk ise bu konuda bir sunum gerçekleştirecek.
Sempozyumda ayrıca, BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishan Rajagopal ve Eski BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Hilal Elver de konuşmacı olarak yer alacak.
“Uluslararası hukuk mekanizmalarının güçlendirilmesi gerekiyor”
Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansının organizasyon komitesinde yer alan Dr. Hasan B. Bülbül, Dr. Ömer E. Bulut, Dr. M. Beheşti Aydoğan, Ayşe D. Sezgin ve Hüseyin Dişli, konferansın hedefini şu şekilde ifade ediyor: “Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarına rağmen Gazze’de devam eden soykırımın önüne geçilememesi, tüm dünyanın gözünde uluslararası hukukun etkinliğini ve uygulanabilirliğini daha da sorgulanır hale getirdi. İsrail’in Gazze'de gerçekleştirdiği sivil katliamı ve kuşatmanın yarattığı insani kriz, uluslararası hukuk mekanizmalarının güçlendirilmesine ve adalete yönelik reformlara ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Konferans kapsamında farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi ve uluslararası hukukun işlevsel hale getirilmesi için çözümler önermeyi hedefliyoruz.”
Geleneksek Bayramlaşma Programımızı Gerçekleştirdik
Manisa’da toplu ulaşımda şoför kart ve nakit ödeme dönemi bitiyor
BEGEM TYT PROVASI İÇİN BAŞVURULAR 30 NİSAN’DA SONA ERİYOR
DİSKİ, 5 yerleşim yerine alternatif su kaynağı sağlayacak
ATABEM’in üniversite adayları sınava sıkı hazırlanıyor
Şanlıurfa'da Jandarma Ekibinin Bulduğu Yaralı Leylek Tedaviye Alındı
Büyükşehir, Çevreci Atılımları İle Plastikle Mücadele Ediyor
AKSARAY BELEDİYESİ YEMEK FABRİKASI TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi 10 Mayıs cumartesi günü “Sağlık için Hareket Et Günü” sloganıyla Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı Konser Alanı’nda çok sayıda kadının katılımıyla aerobik etkinliği düzenleyecek.
Eş Başkan Bucak, Gülhane Parkı'nın açılışına katıldı
Açılışa Merhum İsmet İnönü’nün Torunu Ayşe Gülsün Bilgehan Da Katıldı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MAHALLE MUHTARLARI TOPLANTISI TUŞBA İLÇESİ İLE DEVAM ETTİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizli Bilim Merkezi ev sahipliğinde ve Dr. Ömer Bilginer’in katılımıyla deprem ve afet yönetimi konularında toplumu bilinçlendirmeye yönelik bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Sonradan ve İkincil Kontrol Denetimleri neticesinde 2025 yılı ilk 3 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre %218 artışla 2,9 Milyar TL tutarında Ek Tahakkuk ve Ceza Kararı düzenlenerek hem Devletimizin gelir kaybının hem de haksız kazanç elde edilme