Vestel, “Teknoloji, Ar-Ge, İnovasyon” üstünlüğü ve bunu destekleyen insan odaklı dönüşüm stratejisiyle, çevresel etkileri azaltacak yenilikçi üretim süreçlerini devreye alarak, sürdürülebilir gelecek için çalışmayı sürdürüyor. Müşterilerini de düşük elektrik ve su tüketimine sahip ürünleri ve Evsel Dönüşüm Projesi ile sürece dahil ediyor.
Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, tüm süreçlerinde sürdürülebilir yöntemler kullanarak ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünya kaynakları üzerindeki baskının etkilerini azaltma ve dünyayı daha iyi bir yer yapma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Manisa’daki 1,3 milyon metrekarelik Vestel City’de ürettiği ürünleri dünyanın 160’tan fazla ülkesine ulaştıran, teknoloji üretirken çevre dostu yöntemler kullanan şirket, 2016 yılından beri karbon ayak izini azaltmak için de yoğun çalışmalar yürütüyor. Vestel’in hedefi 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmak.
Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Teknolojinin gücüyle tüm değer zincirinde insan odaklı dönüşümü gerçekleştirmek, net sıfır emisyonlu ekonomiye geçiş için yenileyici iş modelleri kurgulamak, çevresel ve sosyal fayda yaratarak, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmek ana strateji alanlarımızı oluşturuyor. Dünya kaynaklarını koruyan ürün ve hizmetlerimizle, Evsel Dönüşüm gibi sosyal sorumluluk projelerimizle tüketicinin hayatını da sürdürülebilir kılıyoruz. Böylece sadece Şirketimizin değil bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarına destek oluyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü gibi özel günleri, toplumda farkındalığın artması için önemli bileşenler olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilir bir gelecek için “Evsel Dönüşüm Projesi”
Tüm üretim faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiren, düşük enerji ve su tüketimine sahip, çevre dostu ürünleriyle bireylere de daha sürdürülebilir bir yaşam vadeden Vestel, geçtiğimiz yıl Dünya Çevre Günü’nde hayata geçirdiği “Evsel Dönüşüm Projesi” ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketiciyi de ileri ve geri dönüşüm ekosisteminin içine dahil ediyor. Elektronik atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılmasına olanak sağlayan projede kullanılmayan eski elektronik ürünler Vestel yetkili servisleri tarafından tüketicinin evinden randevu ile teslim alınarak, uygun koşullarda geri dönüştürülüyor. Geri dönüşüm firmasına satıştan elde edilen gelir ise çevre projelerinde kullanılmak üzere sivil toplum kuruluşlarına bağışlanıyor. Bunun yanında proje kapsamında Ecording firması aracılığı ile ağaçlandırılması zor bölgelerde drone vasıtasıyla tohum topu yöntemi ile ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında bugüne kadar ve 500.000 adet tohum topu atıldı.
Dreame X50 Ultra: Dünya’nın İlk Geri Çekilen Biyonik Ayaklara Sahip Robot Süpürgesi Şimdi Türkiye’de!
Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç geliştiriciler İzmir’de buluştu
Türkiye’de üretilen 5G destekli Samsung Galaxy A26 (128GB) Turkcell’de
Vertiv'in Geliştirdiği Yeni Yazılım, Colocation ve Büyük Ölçekli Veri Merkezlerinde Güç Dağıtımı
Bilişim Vadisi ve Yapay Zeka Fabrikası’ndan Önemli İş Birliği!
Türkiye'nin bilim kahramanları Fuar İzmir'de yarıştı
Turkcell, Türkiye’yi Wi-Fi 7 teknolojisiyle buluşturdu
MARBLE İZMİR sektöre genç yetenekler kazandırmaya devam ediyor
HUAWEI MWC’de Çıtayı Yükseltti: Yeni Nesil Ürünler 26 Ödül Kazandı
NETAŞ ve Turkcell, Son Teknoloji Sunucu Yenilikleri ve Artan Yerlileştirme Çalışmalarıyla İş Birliğini Güçlendiriyor
Yerli girişim MagicPay, Hollanda pazarına giriş yaptı
Türkiye ve Yunanistan teknoloji ekosistemlerini bir araya getiren Türkiye-Yunanistan Hackathonu’nun yarı finali, Bilişim Vadisi’nde büyük bir heyecanla tamamlandı!
Türkiye’nin Eğitim ve Teknoloji Buluşması’nın yeni tarihi 1 Mart 2025!
Bilim Kahramanları bu sezon okyanusları keşfedecek
Eğitim Teknolojilerinin Geleceği Bilişim Vadisi'nde Konuşuldu
Yapay Zeka Çağı: 2025'te Hangi Alanlarda Devrim Yaratıyor?
Türkiye-Yunanistan Hackathonu ile Sınırları Aşan Yenilikçi Çözümler Başlıyor!