Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, ÇOMÜ, Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ÇASİAD ve Teknopark işbirliği ile 10-11 Nisan 2025 tarihlerinde düzenlenecek olan “Zirve17 Çanakkale Su Zirvesi” başlangıç toplantısı Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu'nda 8 Ocak 2025 Çarşamba günü düzenlenen başlangıç toplantısında Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, ÇOMÜ, Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ÇASİAD ve Teknopark temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Sürdürülebilir su yönetimi ve su kaynaklarının etkin kullanımına yönelik konuların ele alınacağı zirve öncesinde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Doruk Özdemir, Çanakkale Belediyesi'nin su yönetimi konusundaki çalışmalarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi.
Özdemir konuşmasında; “Kentimizin tek ve en önemli su kaynağı olan Atikhisar Barajı havzasal olarak düşünüldüğünde hizmete girdiği 1975 yılından bu yana kenti sel, su baskını gibi afetlerden korumanın yanında kentin çeperlerindeki tarımsal faaliyetlere de büyük katkı sunmuştur. İçme suyu olarak 1991 yılında yapılan protokolle su alımına başlanmış ve o günden bugüne kesintisiz olarak içme suyu sağlamıştır. Ancak hızla artan nüfus ve alternatif içme suyu kaynağına ulaşmadaki zorlukla beraber baraj rezervindeki tüketim hızı pik noktasına ulaşmıştır. Bundan sonraki senelerde de bunun artarak devam etmesi ve havzanın artık yağışlarla tüketilen suyu karşılayamayacak duruma gelmesi aşikardır” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ile su yönetimi konusunda büyük başarılar sağladığını ifade eden Özdemir; “Belediye olarak 2019 yılından itibaren her yıl artan bir ciddiyette su tasarrufu ve suyun yönetilebilir olması adına çalışmalar yürütmekteyiz. %60 larda başladığımız kayıp-kaçak oranımızı %24 ler mertebelerine düşürerek Türkiye ortalamasının (%32) oldukça altına düşürdük. Bakanlığın öngördüğü 2028 hedeflerine şimdiden ulaştık. Arıtılmış atıksuların yeniden kullanımı ile peyzaj alanlarını sulama projelerine başlayarak yeşil alan sulamalarından ciddi tasarruflar elde etmeyi planlıyoruz. Ayrıca kurakçıl bitki kullanımı ve su tasarrufunu özendirici Perletör ve diğer aparatlarla suyun daha özenli kullanımını teşvik ediyoruz. Boşa giden her damla suyun havzamızdan eksildiğinin ve yerine koymanın ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Bizim ana gayretimiz suyun kaynaktan musluğa ve evden atıksu tesislerine gelene kadar yönetilebilir, verimli ve faydalanabilir hale getirilmesidir” dedi.
Özdemir'in konuşmasının ardından toplantı, zirvede ele alınacak konular ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumları ile devam etti.
BAŞKANIMIZ, KUT’UL AMARE ZAFERİ'NİN YILDÖNÜMÜ KUTLADI
SURUÇ’TA SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Özel İnsanlar Spor Şenliği ve İl Şampiyonası Yapılacak
Üretim Şehri İnegöl’de tehlikesiz sanayi atıklarını bertaraf etmek adına İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerindeki Tehlikesiz Endüstriyel Atık Toplama Merkezi, sanayi esnafına kolaylık sunmaya devam ediyor.
BAŞKANIMIZ, GÜMÜŞHANE LİSESİ KIZ BOWLİNG TAKIMINI AĞIRLADI, AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
YAHNİKAPANLI KADINLAR FRİG VADİLERİNDE TARİHLE BULUŞTU
Nevşehir’de İlkokullar Arası Futbol Turnuvası Heyecanı
Eyüpsultan’da çocuklara büyük hediye: 4 yeni çocuk etkinlik merkezi hizmete açıldı!
“Sen Yeter Ki Oku” Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti
60. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Kemer-Kalkan etabı başladı
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR SPOR KULÜBÜNDEN ADANA’DA BÜYÜK BAŞARI
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE GÜBRELEME EĞİTİMİ
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede Meram’da yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetleri, belediyenin sür